Jim Humble MMS Nederland Belgie   
 
 Home > Vitamine C                Vitamines    Giving you choice
Informatie
Lipo
Vitamines

MMS & DMSO
MMS
DMSO
Protocollen

Uw bestelling
Hoe bestelt u ?
Verzending
Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vitamine C     Vitamine D

Vitamine C

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die voor de normale groei en ontwikkeling noodzakelijk is. De in water oplosbare vitaminen lossen in water op. De resterende hoeveelheden vitamine verlaten het lichaam door de urine. Dat betekent dat u een continue aanvoer van dergelijke vitaminen in uw dieet nodig heeft. 

Vitamine C

Functie
Vitamine C is nodig voor de groei en reparatie van weefsels in alle delen van het lichaam.

Vitamine C is één van de vele antioxidanten. Antioxidanten zijn voedingsstoffen die schade door vrije radicalen verhinderen.
Vrije radicalen zijn ook verantwoordelijk voor het verouderingsproces.

Vitamine C is goed voor:

- Het immuunsysteem en stress.
- Verkoudheid; verkort veelal de duur.
Zie video van doodzieke man die dankzij Vitamine C, weer genas van varkensgriep en leukemie !
- Huid
- Beroertes
- Gezichtsvermogen
- Bestrijding van kanker en cardiovasculaire ziektes.
- De vorming van collageen: het proteïneachtige hoofdbestanddeel van losmazig bindweefsel in de huid en verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid
- Gezonde botten, tanden en bloedvaten
- De spierstofwisseling: de biochemische processen in de spieren, zoals energie-opname, bouwstoffenverbruik, afvalstoffenverwerking en aanmaak van reserves
- Het controleren en reguleren van een deel van de hormoonhuishouding
- De afvoer van afvalstoffen en afbraakproducten
- De opname van ijzer.

Bijwerkingen
Ernstige bijwerkingen van te veel vitamine C zijn zeer zeldzaam, omdat het lichaam de vitamine niet kan opslaan.

Combinatie met MMS:
Gebruik gedurende twee uur vóór en na inname van MMS, geen Vitamine C.

Vitamine C tekort
Te weinig vitamine C kan leiden tot scheurbuik.
Tekenen en symptomen van een tekort zijn:

• Verminderde weerstand
• Slapeloosheid
• Droge en brekende haren
• Bloedarmoede
• Bloeduitstortingen en blauwe plekken
• Spierpijn
• Ruwe, droge, schilferige huid
• Extreme vermoeidheid
• Gewichtsverlies en verminderde eetlust
• Pijn in de botten en gewrichten
• Verstoorde/langzame wondgenezing
• Bloedend tandvlees
• Inwendige bloedingen
• Loszittende tanden
• Tanduitval

De volgende groepen lopen meer risico op een vitamine C tekort:
- Alcoholisten
- Rokers en passieve "rokers"
- Zuigelingen gevoed met gekookte melk
- Personen met een beperkte variatie in de voeding
- Mensen met malabsorptie en bepaalde chronische ziekten.

Eet dus gezond, met veel groente en fruit. Zo min mogelijk bewerkte voedsel. Helaas eten veel mensen echter (noodgedwongen) ongezond en consumeert men te weinig voedsel met vitamine C.
Bovendien wordt het overgrote deel van de geconsumeerde vitamine C niet door het lichaam gebruikt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste mensen een tekort aan vitamine C hebben.

Met onze Liposomale Vitamine C met Glutathion krijgt het lichaam wel ruimschoots de benodigde vitamine C. Een vitamine C tekort en de daarbij behorende aandoeningen horen dan tot het verleden.

Liposomes

Lees meer over Liposomale Vitamine C met Glutathion >>


Vitamine D

Vitamine D, ook bekend als de zonnevitamine, wordt met behulp van de zon, in het lichaam gemaakt. Daarnaast zijn voeding of supplementen ook een bron van vitamine D.

Adequate inname van vitamine D is belangrijk voor het beheer van calcium- en fosfor absorptie, het behoud van gezonde botten en tanden, en het beschermt tegen meerdere ziekten en aandoeningen zoals kanker, diabetes type 1 en multiple sclerose.

Vitamine D functies:

- Onderhoud van de botten en tanden
- Ondersteunt het immuunsysteem, de hersenen en het zenuwstelsel
- Het reguleren van insulineniveaus en ondersteuning van het diabetes beheer
- Ondersteuning van longfunctie en cardiovasculaire gezondheid
- Het beïnvloeden van genen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kanker.

Vitamine D

Ondanks de naam, wordt vitamine D beschouwd als een pro-hormoon en niet echt als een vitamine.

Dit komt doordat het lichaam in staat is zijn eigen vitamine D te produceren, door de werking van zonlicht op de huid, terwijl vitamines voedingsstoffen zijn die door het lichaam niet kunnen worden gesynthetiseerd en worden verkregen via de voeding of supplementen.


Door blootstelling aan de zon, het liefst in de middag, kan het lichaam voldoende vitamine D produceren. (Donker getinte mensen moeten langer onder de zon) Maar vitamine D heeft een halfwaardetijd van slechts twee weken. Dit betekent dat voorraden snel uitgeput kunnen raken, vooral in de winter. Recente studies hebben tonen dat tot 50% van volwassenen en kinderen wereldwijd een vitamine D tekort hebben. Vooral ouderen, kinderen, mensen met een donkere huid en mensen die weinig zon zien.

Vitamine D wordt geproduceerd wanneer zonlicht cholesterol op de huid in calciol (vitamine D3) omzet. Vitamine D3 wordt vervolgens in de lever omgezet in calcidiol (25-hydroxyvitamine D3). Vervolgens zetten de nieren calcidiol om in de actieve vorm van vitamine D - calcitriol (1,25-hydroxyvitamine D3). Statines en andere medicijnen (barbituraten, fenobarbital, dilantin, isoniazide) of supplementen die cholesterolsynthese of lever- of nierfuncties remmen, kunnen de synthese van vitamine D belemmeren.
   
Vitamine D is goed voor:

1) Gezonde botten
Vitamine D speelt een belangrijke rol in het beheer en onderhoud van calcium- en fosfor in het bloed, twee factoren die zeer belangrijk zijn voor het behoud van gezonde botten. We hebben vitamine D nodig voor het absorberen van calcium in de darmen en het terugwinnen van calcium die anders via de nieren zou worden uitgescheiden.

Vitamine D-deficiëntie bij kinderen kan leiden tot rachitis, een ziekte die wordt gekenmerkt door O-benen (genua vara), veroorzaakt door verminderde mineralisatie en verzachting van de botten. Bij volwassenen leidt een vitamine D-tekort tot osteomalacie en osteoporose. Osteomalacie resulteert in een slechte botdichtheid, spierzwakte en veroorzaakt vaak kleine pseudo breuken van de wervelkolom, dijbeen en opperarmbeen. Osteoporose is de meest voorkomende botziekte bij postmenopauzale vrouwen en oudere mannen. Vitamine D vermindert het risico op fracturen en schade door een val.

2) Minder kans op griep
Kinderen die gedurende 4 maanden in de winter vitamine D kregen, hadden een 40% kleinere kans op influenza.

3) Minder kans op diabetes
Vitamine D vermindert het risico op diabetes type 2. Bij type 2 diabetes, kan een tekort aan vitamine D, een nadelig effect hebben op de insuline secretie en glucosetolerantie. Zelfs baby's die veel vitamine D krijgen hebben later een veel geringer kans (ongeveer 88%) op diabetes type 1.

4) Gezonde baby's
Kinderen die veel vitamine D krijgen, hebben een aanzienlijk lagere vaatwand stijfheid dan kinderen die weinig vitamine D krijgen.

Lage vitamine D wordt ook geassocieerd met een hoger risico en ernstigere atopische kinderziekten en allergische ziekten, zoals astma, atopische dermatitis en eczeem.

5) Gezonde zwangerschap
Zwangere vrouwen met een tekort aan vitamine D lopen een groter risico op pre-eclampsie en een keizersnede. Een tekort wordt ook geassocieerd met zwangerschapsdiabetes en bacteriële vaginose bij zwangere vrouwen. Te hoge vitamine D niveaus tijdens de zwangerschap kunnen echter bij het kind, in de eerste twee levensjaren, voedselallergie veroorzaken

6) Kankerpreventie
Vitamine D speelt een cruciale rol in de preventie van ziekten en het behoud van een optimale gezondheid. Er zijn ongeveer 30.000 genen in het lichaam, en vitamine D beïnvloedt bijna 3000 van hen. Bovendien zijn er door het hele lichaam vitamine D-receptoren. Vitamine D is zeer belangrijk voor het reguleren van celgroei en cel-cel communicatie.

Vitamine D kan het risico op kanker soms met 60% verminderen. Het bestrijdt tenminste 16 verschillende kankersoorten (zoals pancreas-, long-, eierstok-, prostaat- en huidkanker) door het:

- Bevorderen van de zelfvernietiging van gemuteerde cellen (die repliceren en kanker veroorzaken kunnen)
- Vertragen van de productie en verspreiding van kankercellen
- Helpen bij de differentiatie van cellen (kankercellen zijn niet gedifferentieerd)
- Voorkomen van de vorming van nieuwe bloedvaten uit reeds bestaande (dit kan de ontwikkeling van goedaardige tumoren tot kankercellen stoppen)

Vitamine D-deficiëntie kan ook leiden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, hypertensie, multiple sclerose, autisme, ziekte van Alzheimer, reumatoïde artritis, astma en griep.

Hoewel het lichaam in staat is om vitamine D te maken, zijn er vele redenen voor een tekort. Donkere huid en zonnebrandcrème kunnen de vitamine D productie uit zonlicht verminderen. Ook mensen die weinig zon zien of in vervuilde gebieden wonen of 's nachts werken en overdag thuis blijven kunnen beter extra vitamine D consumeren (voeding of supplementen). Enkele voedingsmiddelen zoals levertraan, haring, zwaardvis, maitake paddestoelen, zalm, sardines, tonijn en eieren bevatten in (te) geringe hoeveelheden, vitamine D.

Het is niet de individuele vitamine of mineraal alleen wat belangrijk is, maar de synergie van de voedingsstoffen die samenwerken en voor een grotere absorptie zorgen. Vitamine D is bijvoorbeeld vet oplosbaar. Dit betekent dat voor absorptie vet vereist is. Daarnaast is magnesium nodig om vitamine D om te zetten in zijn actieve vorm. Ook vitamine K2 is noodzakelijk om de potentie van vitamine D en calcium optimaal te benutten. Een tekort aan vitamine K2 bij consumptie van vitamine D supplementen kan leiden tot verkalking van de botten en de verharding van de bloedvaten. Kleine hoeveelheden vitamine K2 vindt u in grasgevoerde biologische dierlijke producten (eieren, boter, zuivel), bepaalde gefermenteerde voedingsmiddelen (natto), ganzenlever paté, sommige kazen zoals Brie en Goudse kaas.

Zonlicht is de beste bron voor vitamine D. Helaas schijnt op veel plaatsen de zon niet altijd en krijgen mensen te weinig zon, vooral in de winter. Enkele voedingsmiddelen bevatten ook vitamine D, maar u dient er wel heel veel van te consumeren. Helaas worden de lage vitamine D niveaus ook nog eens verminderd door een groot aantal veel gebruikte schadelijke stoffen. Veel mensen in het Westen hebben dan ook een vitamine D tekort. Daarom kan het nuttig zijn uw vitamine D niveau op peil te houden met vitamine D supplementen.

Liiposomes?

Lees meer over Liposomale Vitamine D met K2 >>


Producten
LipoC Liposomal Vitamin C with Glutathione   ±€ 35
DMSO Liposomal Vitamin D3 with K2  
±€ 34
Liposomal CoQ-10

Liposomal CoQ10
±€ 42

Lipo Curcumin & Resveratrol Lipo Curcumin + Resveratrol  
±€ 27
Lipo Power

Lipo Glutathione
±€ 30

Lipo Power

Lipo Resveratrol
±€ 28

Lipo Power Lipo Vitamin D3 + K2 (Apricot)  
±€ 27
Lipo Power

Lipo Curcumin
±€ 27

Lipo Power

Lipo CoQ10  
±€ 30

Lipo Power

Lipo Magnesium
±€ 30

Lipo Power

Lipo Vitamin B12  
±€ 21

Lipo Power

Lipo Vitamin C
±€ 19

Reishi Mushrooms

Reishi Mushrooms
±€ 33

Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) Whole Leaf Tea 100g

Jiaogulan Thee
±€ 18

Marine Phytoplankton

Jiaogulan capsules
±€ 14

Sacha Inchi Oil Capsules

Sacha Inchi Oil
±€ 19

Graviola capsules

Graviola capsules
±€ 15

Magnesium

Magnesium
±€ 10

 

 

 

 

 

MMS Winkel, 2018