Jim Humble MMS Nederland Belgie   
 
 Home > Magnesium Spray Magnesium Spray    Giving you choice
 
Informatie
Lipo
Vitamines

MMS & DMSO
MMS
DMSO
Protocollen

Uw bestelling
Hoe bestelt u ?
Verzending
Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnesium Spray

 

Magnesiumchloridehexahydraat

Bestel Magnesium Spray  ±€ 10

Geproduceerd in Nederland

100 ml

Klik voor een uitvergroting  

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat aanwezig is in iedere cel van het lichaam. Iedere lichaamscel en orgaan heeft magnesium nodig. Magnesium stuurt tussen de 300 en 1000 enzymen aan. Deze enzymen zorgen ervoor dat allerlei processen in het lichaam goed verlopen.

Magnesium:
- Is onmisbaar voor de energieproductie
- Maakt hormonen aan
- Is nodig voor goed functionerende spieren, zenuwen en bloedvaten
- Zorgt voor de overdracht van prikkels in spieren
- Verhoogt de weerstand tegen spanning en stress
- Is belangrijk voor de vorming van gezonde tanden en botten
- Versterkt uw concentratie en geheugen
- Is goed voor hart en bloedvaten
- Houdt de stevigheid van het skelet in stand 

Magnesium

Het lichaam maakt zelf geen magnesium aan. Het moet dus geconsumeerd worden.

Magnesium zit in veel voedingsmiddelen, voornamelijk in groene bladgroenten, tropisch fruit, noten, zaden, schaal- en schelpdieren en peulvruchten. Bijvoorbeeld in zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, ananas, erwten, bonen en bananen.

Toch hebben veel mensen een magnesium tekort. Dit komt omdat veel mensen ongezond eten (bewerkte voedingsmiddelen).

Bovendien bevat veel landbouwgrond geen magnesium meer door de toepassing van "moderne" landbouwmethodes. Grote landbouwbedrijven zoals Cargill en Monsanto zijn bijna overal dominerend. Hierdoor bevatten voedselproducten over de hele wereld minder magnesium dan dat ze eigenlijk zouden moeten bevatten.

In onze stressvolle samenleving verbruikt het lichaam ook meer magnesium. En dat op zijn beurt veroorzaakt meer stress. Een vicieuze cirkel dus.

Tenslotte verminderen ook sommige Big Pharma medicijnen de magnesium hoeveelheden in het lichaam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat naar schatting 80% van de mensen een magnesiumtekort heeft.

Een tekort aan magnesium veroorzaakt onder andere:

• Astma
• Spierkrampen en -trekkingen
• Restless legs
• Beroertes
• Tics
• Slaapstoornissen
• Lusteloosheid
• Rugpijn
• Hoofdpijn
• Vermoeidheid
• Stijve en pijnlijke spieren
• Diabetes type II
• Hyperactiviteit,
• ADHD
• Hoge/lage bloeddruk
• Hartproblemen
• Constipatie
• PMS
• Keelontsteking
• Nierstenen
• Depressie
• Erectiestoornissen
• Oorsuizen
• Duizeligheid
• Flauwvallen
• Verminderde weerstand en energie

Magnesium wordt beschouwd als een "macro" mineraal dat wil zeggen het wordt gebruikt in vrij grote hoeveelheden, in elke cel in het lichaam. Als gevolg van moderne landbouw en bewerkte voedsel praktijken, hebben bijna alle van ons een tekort aan magnesium.

Er zijn vele vormen van magnesium (Magnesium Oxide, Magnesium Stearaat etc). Dit bijzondere product is magnesiumchloridehexahydraat (Hexa betekent 6 en hydraat betekent water) en het trekt water naar zich toe. Daardoor wordt het soms als een olie aangeduid, hoewel het geen olie is: het is eerder waterbasis.

Orale consumptie van sommige vormen van magnesium is aanvaardbaar, maar in kleine doseringen duurt het lang voordat het geabsorbeerd wordt. Door het op de huid te spuiten, of onder te dompelen in het bad of met een voetenbad te ontspannen, kunt u veel sneller uw magnesium niveau op peil brengen.

Magnesiumchloridehexahydraat

Hoewel veel mensen wel eens van magnesium hebben gehoord, zijn de meeste van hen zich niet bewust van hoe belangrijk deze essentiële mineraal daadwerkelijk is. Simpel gezegd, kunnen we niet zonder magnesium leven. Laten we eens grondig bekijken waarom dit element zo belangrijk is en waarom magnesiumchloridehexahydraat de beste vorm is om het te gebruiken.

Het is een feit dat het helende vermogen van magnesium een impact op een breed scala van gezondheidsproblemen heeft, terwijl het tegelijkertijd ook een verjongend effect op het menselijk lichaam heeft. Wetenschappers hebben geconstateerd dat het essentieel is in meer dan 300 enzymatische processen en zeer belangrijk is bij de cellulaire energieproductie. Bovendien houdt magnesium de hersenen en het zenuwstelsel in een goede staat en is het ook vereist voor gezonde tanden en botten. Het vermogen om infecties te bestrijden is een van de kenmerken van magnesiumchloride, in tegenstelling tot andere vormen van magnesium.

Het was de Franse chirurg, Dr Delbert, die de stimulerende effecten van magnesiumchloride voor het immuunsysteem ontdekte. Hij stelde vast dat na het nuttigen van magnesiumchloride, de witte bloedcellen tot drie keer meer microben kunnen vernietigen.

Dr Delbert constateerde ook dat deze vorm van magnesium effectief is bij de behandeling van een groot aantal ziekten, waaronder: colitis, ziekte van Parkinson, galblaas problemen, acne, spierkrampen, psoriasis, eczeem, jeukende huid, astma, wratten, erectiestoornissen, bloedsomloop stoornissen, etc.

Patiënten kregen sterkere haar en nagels en vertoonden meer energie in het algemeen. Hier enkele ongemakken die later met succes met magnesiumchloride zijn behandeld:

- Pre-kanker ongemakken:
Dr Delbert bracht naar buiten dat hij leukoplasia, hyperkeratose en chronische mastitis kan genezen. Studies bevestigen dat gebieden met een magnesium rijke bodem minder gevallen van kanker hebben dan regio's met lage bodem concentraties van magnesium.
- Difterie: Genezen binnen 2 dagen.
- Bronchitis, longontsteking, astma en emfyseem
- Keelontsteking, tonsillitis, verkoudheid, griep, kinkhoest
- Mazelen, rode hond, bof, furunkel, roodvonk
- Vergiftiging, gastro-enteritis, steenpuisten, abcessen, en anderen.

Onlangs is ontdekt dat onder meer ook de hieronder genoemde aandoeningen reageren op een magnesiumchloride therapie:

- Acute astma-aanvallen
- Shock
- Tetanus
- Migraine
- Herpes zoster - gordelroos
- Conjunctivitis
- Reumatische ziekten
- Allergieën
- Chronisch Vermoeidheid Syndroom

Het is belangrijk op te merken dat in deze onderzoeken, magnesiumchloride gebruikt werd als onderdeel van de behandeling.

Zenuwen en Magnesium

Magnesium heeft een ontspannende invloed op het zenuwstelsel, het wordt vaak gebruikt bij slaapstoornissen of ze nu licht of ernstig zijn. Nog belangrijker is het gebruik ervan in het kalmeren van de geïrriteerde en extreem "verhitte" zenuwen. Magnesium therapie is zeer nuttig bij de behandeling van de symptomen van epilepsie en oncontroleerbare "trillingen" bij alcoholisten. Veel van de gezondheidsproblemen bij alcoholisten kan worden toegeschreven aan lage magnesium niveaus.

Wanneer magnesium niveaus te laag zijn, kunnen de zenuwen spierreacties, respiratoire functies en denkprocessen niet meer controleren. Klinische studies hebben aangetoond dat veel van de symptomen van de ziekte van Parkinson kunnen worden verlicht door het gebruik van magnesium. Dit omvat het oncontroleerbare schudden en de bijbehorende stijfheid. Ziekenhuizen dienen magnesium via intraveneuze injectie (IV) toe aan zwangere vrouwen die pre-eclampsie hebben en last kunnen hebben van misselijkheid, convulsies, hoofdpijn en duizeligheid.

Wie had gedacht dat de magnesium niveaus in de bodem van invloed zouden kunnen zijn op de zelfmoordcijfers? Maar studies tonen aan dat dit waar zou kunnen zijn, omdat magnesium depressie bestrijdt door het afgeven van feel-good (goed gevoel) chemicaliën aan de hersenen. Mensen met epilepsie kunnen enorm worden geholpen met magnesium, maar ze krijgen helaas meestal Big Pharma medicijnen. In een recente klinische studie werd aan dertig epileptica, dagelijks magnesium gegeven in doses van slechts 450 milligram. Dit was voldoende om de epileptische aanvallen te bedwingen. Uit studies blijkt dat hoe lager de magnesium bloedspiegels, des te ernstiger de symptomen zijn.

Uw hart houdt van magnesium

De hartspier vereist een bepaalde hoeveelheid magnesium. Anders kan de hartspier niet meer goed functioneren. Mensen die aan hartaanvallen overlijden hebben lagere magnesium niveaus en een hoog calciumgehalte. Patiënten die met mega-doses magnesium worden behandeld hebben hogere overlevingskansen dan patiënten die behandeld worden met medicijnen op recept.

Het is het verwijderende effect van dit mineraal op de hartslagaders dat de bloedstroom verbetert, terwijl het tegelijkertijd de cholesterol- en lipideniveaus verlaagt. Calcium is een deel van plaque en vernauwt de hart slagaders en verhoogd het risico op hartaanvallen. Immers, het zijn de calcium deposito's die bijdragen aan arteriële plaque. Nadat de slagaders hun flexibiliteit verliezen en rigide worden, wordt de bloedstroom beperkt waardoor er hoge bloeddruk ontstaat. Deze bloedvaten kunnen ook beroertes veroorzaken wanneer ze scheuren.

Is het een wonder dat landen met een bodem met veel calcium en weinig magnesium, het hoogste percentage van hart-en vaatziekten hebben? Het gebruik van meststoffen hoog in calcium en laag in magnesium wordt verantwoordelijk voor dit fenomeen gehouden. Onze inname van magnesium uit voeding is dan ook sterk verminderd.

Met al deze gunstige effecten van magnesium, zou u denken dat meer artsen het zouden gebruiken. Diabetici hebben weinig magnesium in het bloed. Dit draagt bij aan atherosclerose, lever problemen en hart-en vaatziekten. Zelfs de oog aandoeningen bij diabetici worden toegeschreven aan lage magnesium niveaus. Een onderzoek in de Verenigde Staten toonde aan dat het sterftecijfer van diabetes 4 keer hoger is in gebieden met verminderde magnesium niveaus in water.

Botten en tanden hebben magnesium nodig

De Big Pharma gezondheidsinstellingen vertellen ons lange tijd dat we veel calcium moeten consumeren om osteoporose en tandbederf te voorkomen. Studies wereldwijd illustreren dat dit niet het geval is. Bijvoorbeeld, we weten dat bij de Aziatische en Afrikaanse populaties met een lage calcium consumptie, er minder osteoporose gevallen zijn.

Een interessante studie van Dr. Barnett - een orthopedisch chirurg die in 2 verschillende plaatsen in Texas actief was - leverde een aantal zeer verhelderende resultaten op. In de ene plaats, hadden de mensen lage magnesium niveaus en hoge calciumniveaus. Toch waren er daar patiënten met osteoporose en heupfracturen. Deze aandoeningen waren bijna niet te vinden in de andere plaats, waar het magnesium gebruik hoog en het calcium gebruik laag was.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij een laag magnesium verbruik, calcium uit de botten lekt om de niveaus in de weefsels te verhogen. Een hoge magnesium consumptie zorgt ervoor dat calcium de weefsels verlaat en door de botten wordt geabsorbeerd.

Uit het mondhygiënisch onderzoek van 2009 in Nieuw-Zeeland bleek dat gezonde tanden ongeveer twee keer meer magnesium dan ongezonde tanden hadden. Magnesium is nodig om de tanden en botten te harden. Feit is dat we, zonder voldoende magnesium in ons lichaam, geen calcium kunnen opnemen.

Magnesium is verjongend

Er zijn verschillende andere vormen van magnesium: orotaten, glycinaten, oxiden, carbonaten, sulfaten en chelatie magnesium. Geen van deze andere vormen kan zo goed absorberen als magnesiumchloride en ze hebben niet de mogelijkheid om infecties te bestrijden zoals magnesiumchloride dat kan.

Onze cellulaire energie productie is afhankelijk van het essentiële mineraal magnesium, dat er ook voor zorgt dat de B-vitamines die we consumeren in onze voeding metabolisch actief worden. Alsof al het bovenstaande niet genoeg is, is magnesium ook vereist voor DNA en RNA-synthese op een genetisch niveau. Zonder magnesium kan er geen celdeling en synthese van eiwitten en vetzuren plaatsvinden.

Waarom transdermale applicatie de beste methode is

De meeste voedingssupplementen worden oraal gebruikt. Dit betekent dat het door de maag en alle maagsappen moet gaan om in de bloedbaan te komen. De hoeveelheid dat door uw lichaam geabsorbeerd wordt is zo minuscuul dat de therapeutische effecten, gelet op de kleine doses, beperkt zijn. Wat we moeten doen is het bypassen van de maag en de lever. Transdermaal of het aanbrengen op de huid, stelt het lichaam in staat de voedingsstoffen door de huid te laten opnemen waardoor de voedingsstoffen direct in de bloedstroom komen.

Dit betekent een hogere, meer therapeutische geabsorbeerde dosis terwijl bijwerkingen, zoals een laxerend effect en slaperigheid, worden vermeden. Als u wilt dat uw lichaam begint zichzelf te ontgiften en u zich meer ontspannen wilt voelen dan ooit, probeer dan een bad met magnesium poeder. U zult er enthousiast over zijn en uzelf regelmatig verwennen met dit gezondheidswonder.

Minder dan 30% van de volwassenen in Amerika, bijvoorbeeld, consumeert de lage magnesium ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid). Zorg ervoor dat u het voldoende tot zich neemt. Magnesium is niet een dure supplement, maar verandert wel het leven van mensen. De huid toepassing van magnesium chloride kan worden gebruikt voor de behandeling van specifieke gebieden, zoals knieën, schouders, ellebogen, enz. Overal waar u een lokale pijn heeft, geeft magnesiumchloride u een vliegende start in het genezingsproces.

De Hexahydraat in magnesiumchloridehexahydraat betekent dat het vocht absorbeert. Als u een paar korrels magnesium op uw bureaublad of keuken zet, zult u zien dat er een poel van vloeistof wordt gevormd die niet verdampt. Dit komt omdat het vocht ontrekt aan de atmosfeer, waardoor het geweldig voor hydratatie is.


Producten
LipoC Liposomal Vitamin C with Glutathione   ±€ 35
DMSO Liposomal Vitamin D3 with K2  
±€ 34
Liposomal CoQ-10

Liposomal CoQ10
±€ 42

Lipo Curcumin & Resveratrol Lipo Curcumin + Resveratrol  
±€ 27
Lipo Power

Lipo Glutathione
±€ 30

Lipo Power

Lipo Resveratrol
±€ 28

Lipo Power Lipo Vitamin D3 + K2 (Apricot)  
±€ 27
Lipo Power

Lipo Curcumin
±€ 27

Lipo Power

Lipo CoQ10  
±€ 30

Lipo Power

Lipo Magnesium
±€ 30

Lipo Power

Lipo Vitamin B12  
±€ 21

Lipo Power

Lipo Vitamin C
±€ 19

Reishi Mushrooms

Reishi Mushrooms
±€ 33

Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) Whole Leaf Tea 100g

Jiaogulan Thee
±€ 18

Marine Phytoplankton

Jiaogulan capsules
±€ 14

Sacha Inchi Oil Capsules

Sacha Inchi Oil
±€ 19

Graviola capsules

Graviola capsules
±€ 15

Magnesium

Magnesium
±€ 10

 

 

 

 

 

MMS Winkel, 2018